неділю, 20 жовтня 2013 р.

Наша жива історія

   17 жовтня в Лубнах відбувся цікавий та непересічний семінар для творчої, талановитої молоді загальноосвітньої школи №1 в рамках проекту «Пам’ять єднає покоління: усна історія Полтавщини», який реалізовується Полтавською обласною організацією Національної спілки письменників України за підтримки  Департаменту інформації та комунікації з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації.
   Захід цікаво та змістовно провели голова Полтавської обласної організації Національної спілки письменників України, письменниця Олена Гаран та член НСПУ Наталія Трикаш. Полтавські гості, використовуючи сучасні мультимедійні засоби, ознайомили присутніх із особливостями проведення інтерв’ю, методикою написання публіцистичного нарису і статті та чим вони, власне, різняться від добре відомого учням шкільного твору. 

   До заходу із задоволенням долучилися: завуч школи Наталія Іванівна Ткаченко, вчителі української мови та літератури: Ніна Іванівна Терещенко, Світлана Петрівна Корнієнко та Лариса Василівна Галич - талановитий педагог-новатор, керівник і організатор літературної студії ім. Олени Теліги, що діє при школі.
   Олена Гаран поміж іншого в цікавій та доступній для дітей формі повідомила про деталі проведення конкурсу для школярів в рамках проекту «Пам’ять єднає покоління: усна історія Полтавщини». Кращі із наданих творів планується опублікувати в окремій збірці. Головна умова - в основі твору має бути доля реальної людини, яка свого часу пережила значні історичні катаклізми: війни, голодомор, репресії і т.д.
   Проект «Пам’ять єднає покоління: усна історія Полтавщини» спрямований на осмислення взаємозв’язку між поколіннями. Тобто, між подіями недавнього минулого і сьогоденням. Це запрошення до роздумів, діалогу та дискусії. Спроба подивитися на історію своєї родини, свого роду як на частинку великої мозаїки загальної історії всього українського народу.
   А позаяк на заході, окрім майбутніх журналістів, були також присутні й учасники літературної студії, то гості, а це - члени Національної спілки письменників України: Олена Гаран, Наталія Трикаш, Олександр Міщенко та Ганна Кревська також подарували присутнім свої віршовані доробки.

Немає коментарів:

Дописати коментар