понеділок, 7 жовтня 2013 р.

Презентація проекту "Пам'ять єднає покоління: усна історія Полтавщини"

     19 вересня у приміщенні Полтавської обласної організації національної спілки письменників України відбулася презентація проекту "Пам'ять єднає покоління: усна історія Полтавщини".  На цю подію зібралися письменники, представники організації та студенти педагогічного університету, які візьмуть активну участь у самому проекті.
      — Я раніше вже брала участь у подібних проектах, — розповідає Олена Білик, студентка педагогічного університету. — Минулого року в мене була історія бабусі, про ті лихоліття життя, які вона пережила. Що буде цьогоріч у мене я ще не знаю.
      За словами організаторів, зацікавлені люди будуть збирати спогади свідків історичних подій у чотирьох районах Полтавщини — Полтавському, Лубенському, Семенівському та Карлівському.
      — Проект запрошує до співпраці педагогів, істориків, науковців та тих людей, які цікавляться історією, — говорить Олена Гаран, українська поетеса, голова Полтавської обласної організації Національної спілки письменників України. — Проект спрямований на осмислення  взаємозв’язків між подіями недавнього минулого і сьогоденням, це запрошення до роздумів, діалогу і дискусії. Він спонукатиме полтавців подивитися на історію своєї сім'ї, свого роду, як на частину загальної історії.


Немає коментарів:

Дописати коментар